Skip to main content

PREM

By 12 januari 2023Nieuws

Landelijk is afgesproken dat organisaties die geboortezorg leveren (verloskundige, gynaecoloog, kraamzorg, etc) ervaringen van cliënten meten. Alle organisaties gebruiken hiervoor vanaf 1 januari dezelfde vragenlijst, namelijk de PREM Geboortezorg, die we samen hebben ontwikkeld.

Elke kraamvrouw krijgt deze vragenlijst aangeboden. Het is een korte vragenlijst met 14 vragen over wat belangrijk is voor jou als kraamvrouw en zinvol voor de zorgverlener. We stellen vragen over de ervaringen met de zorg, voor elk van de organisaties waarvan door jou zorg is ontvangen: de verloskundigenpraktijk, het ziekenhuis en de kraamzorgorganisatie. Je beantwoordt de vragen op een eenvoudige 10 puntschaal met smiley’s. Tot slot vragen we naar verbeterpunten en complimenten. Daarnaast bevat de vragenlijst een aantal achtergrondvragen zoals geslacht, leeftijd, plaats van bevallig etc.

Deze vragenlijsten maken het voor de zorgverleners mogelijk om de zorg te evalueren, goede zorg voort te zetten en aandachtspunten te verbeteren.

Wil je meer weten kijk dan naar deze korte informatie film

 

bron: Kennisnet geboortezorg/ CPZ 2022

admin

Author admin

More posts by admin