Skip to main content
 

Lichamelijke voorbereiding

Lichamelijk kun je je goed voorbereiden door in beweging te blijven tot aan de bevalling. Je hoeft niet fanatiek te sporten, maar door te bewegen blijf je fit en in goede conditie. Ben je dus voor je zwangerschap sportief geweest dan hoef je zeker niet met sporten te stoppen. Belangrijk is wel dat je je tempo aanpast, je zult merken dat je sneller een hoge hartslag krijgt. Met gevaarlijke sporten als paardrijden, skiën of balsporten is het uiteraard wel belangrijk om voorzichtig te zijn of deze sporten te vermijden.

Tijdens de zwangerschap kun je ook een specifieke zwangerschapscursus volgen. Deze cursus zorgt ervoor dat je elke week bewust bezig bent met je zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld yoga, gym, zwemmen maar er zijn ook mogelijkheden als fysiofit of haptonomie.

Onderdeel van elke cursus zijn lichamelijke oefeningen om je lichaam op bepaalde plekken te versterken of juist te laten ontspannen. Ademhalingsoefeningen worden ook altijd doorgenomen. Dit is een goede voorbereiding op je bevalling omdat je beter kunt vertrouwen op je eigen lijf. In onze praktijk kun je vragen naar meer informatie over cursussen tijdens de zwangerschap. Lees hier meer info over verschillende zwangerschapscursussen die in en om Maastricht worden aangeboden.