Skip to main content

MOEILIJK ZWANGER WORDEN

By 7 januari 2022Nieuws

Het krijgen van een kindje is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. 1 op de 6 vrouwen raakt niet binnen een jaar zwanger.

De ideale leeftijd om zwanger te worden, is tussen de 25 en 35 jaar. Vrouwen in Nederland zijn gemiddeld iets ouder dan 29 jaar als ze hun eerste kindje krijgen. Gemiddeld heb je 20% kans per maand om zwanger te worden. Als je ouder bent dan 35 jaar, kan het langer duren om zwanger te worden. Na je 35ste is de kans nog 10%. Als je ouder bent dan 35 heb je helaas ook meer kans op een miskraam, chromosoom afwijkingen bij de baby en problemen tijdens de zwangerschap.

Als je al meer dan een jaar probeert zwanger te worden en het lukt niet dan is er een mogelijkheid om een afspraak bij ons te maken. Wanneer er tijdens het gesprek bij ons geen aanwijsbare oorzaak te vinden is kun je via ons een doorverwijzing krijgen naar de gynaecoloog. Daar zullen ze verder onderzoek doen om te kijken of er wel een reden te vinden is waarom je niet zwanger wordt. Mogelijk kom je dan in aanmelding voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Maar ook met een behandeling lukt het helaas niet altijd om zwanger te worden.

Meer informatie over behandelingen en vruchtbaarheidsproblemen is te vinden op Freya

Bron: KNOV, Freya

admin

Author admin

More posts by admin