Skip to main content

COVID-19 VACCINATIE EN ZWANGERSCHAP

By 16 maart 2021Nieuws

In onderzoeken zijn tot nu toe geen aanwijzingen gevonden dat een coronavaccinatie tijdens de zwangerschap nadelige gevolgen heeft. Maar omdat er nog weinig over bekend is, raden we de vaccinatie tijdens de zwangerschap op dit moment voor de zekerheid nog af. Het advies is om je na de zwangerschap te laten vaccineren. Ben je zwanger geworden tussen de eerste en tweede vaccinatie, dan adviseren we je om de tweede vaccinatie na de zwangerschap te halen.

Soms zijn er redenen om je wel te laten vaccineren als je zwanger bent. Heb je gezondheidsproblemen waardoor je een hogere kans hebt om ernstig ziek te worden van corona? Dan zijn de voordelen van vaccineren tijdens de zwangerschap misschien groter dan de (theoretische) nadelen. Een andere reden om te kiezen voor vaccinatie tijdens de zwangerschap is als je op je werk risico loopt op besmetting met het coronavirus. Het advies is om je op je werk zoveel mogelijk aan alle voorschriften te houden, en de juiste beschermingsmiddelen zoals mondneusmaskers te gebruiken. Zo kun je jezelf te beschermen, en beperk je het risico op besmetting.

Als je je laat vaccineren tijdens je zwangerschap verzoeken we je om dit te melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Lareb Landelijke Registratie Evaluatie Bijwerkingen doet onderzoek naar de veiligheid van vaccinaties en geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Alle zwangere vrouwen kunnen tijdens hun zwangerschap aan het onderzoek meedoen via Moeders van Morgen.

Voor meer informatie verwijzen we je naar deze website

Bron RIVM

admin

Author admin

More posts by admin